Mükemmel ateş yakmak

Yeni soba sahiplerinin sobayla ilgili deneyimleri sınırlıdır, sobanızı en etkin biçimde kullanmanıza yardımcı olmak için aşağıdakileri önerileri sizin için hazırladık.

Hiç şüphesiz odun her hangi bir sobada yakılacak en yeşil yakıttır. Odununuzdan en iyi verimi alabilmek için doğru şekilde kurutulduğundan emin olmanız gerekir. Bu tanınmış bir tedarikçiden almak ya da kendi kütüklerinizi stoklayıp, 18 aylık bir dönemden, içerdiği nem %20 civarına düştükten sonra odun olarak kesmeniz anlamına gelir. Kurutulmamış bir odunu yakmak cinayet olacaktır, bacanız için kötüdür, kurutulmuş odunun ısısını vermez, güzel ve temiz bir camınız olmaz ve gerçek ateşin zevkine varamazsınız.

Ateşinizi yakmak için kırpılmış gazete ve çıra kullanmanızı öneririz. Eğer ateş tutuşturucu kullanıyorsanız bunu sobanızın arkasına yerleştiriniz.

Balıkesir Soba , Süstaş Soba ve Duvan Soba


Leave a Reply